Ook voor een heerlijke en sportieve fietsvakantie kunt u bij ons terecht. Vanuit onze camping kun u alle kanten op in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.
In Noord-Brabant liggen de meeste kilometers fietspad van heel Nederland. De provincie beschikt over ruim 5000 kilometer fietspad. Dat is iets meer dan in Gelderland.

Fietsvakantie in eigen land populair

De term ‘Nederland Fietsland’ zal iedere Nederlander vast en zeker een keer gehoord hebben. 84% van de bevolking bezit een stalen ros. Fietsen is een populaire manier om jezelf in ons landje voort te bewegen, zowel doelbewust als recreatief.

Uit onderzoek blijkt dat 1,5 miljoen mensen (12% van de Nederlandse bevolking) in 2014 een fietsvakantie ondernam. Dit houdt in; een vakantie met minimaal 1 overnachting, waarbij meer dan de helft van de dagen werd gefietst. 1,3 miljoen mensen gingen in eigen land op fietsvakantie.

De gemiddelde duur van een trektocht is 8,4 dagen, waarbij 89% van de dagen wordt gefietst. Gemiddeld fietst men 71 km per dag, met gemiddeld 4 stops. De gemiddelde leeftijd is lager dan wellicht gedacht, namelijk 48 jaar. Met name de leeftijdscategorie 30-49 jaar (37%) en 50-64 jaar (31%) is goed vertegenwoordigd. Gemiddeld worden 3 provincies aangedaan.

Fietsroutes in de omgeving

In de directe omgeving van onze camping heeft u een grote keuze aan officiële ANWB fietspaden. U kunt natuurlijk ook uw eigen route uitstippelen over verharde wegen en door de pittoreske dorpjes.  Voor een overzicht van fietspaden in de buurt klik hier.

Rondje met het pontje

Behalve over de weg, kunt u zich ook over het water voortbewegen. In de omgeving is er een leuk netwerk van pontjes, wat de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland met elkaar verbindt. Een bezoek aan het natuureiland Tiengemeten is hierbij ook zeker de moeite waard!

Fietsverhuur

Wilt u een dagje op de pedalen gaan? Camping Bovensluis verhuurt behalve kampeerplaatsen, chalets en trekkershutten ook fietsen tegen lage tarieven. Reserveren is aanbevolen.