Bent u een fervent wandelaar? Ook voor een wandelvakantie is camping Bovensluis de perfecte uitvalsbasis. In de omgeving van Willemstad kunt u prachtige wandeltochten maken. Wandel door het pittoreske stadje, over de stadswallen, het oer-Hollandse polderlandschap, de gorzen of richting één van de eeuwenoude forten in de omgeving.

Tussen vesting en Fort

De wandelroute tussen “Vesting en Fort” laat u de mooiste plekjes van de vestingwerken zien. U bekijkt het grootste binnenvaart sluizencomplex van Europa, de vogelbroedgebieden in de St. Antoniegorzen en u kunt een bezoek brengen aan Fort Sabina en Fort de Hel. De route is ongeveer 12 km lang.

LAW’s

Voor de echte fanatiekelingen zijn er de lange afstandswandelingen (LAW). LAW’s zijn geschikt voor zowel de prestatiegerichte als de recreatieve wandelaar. U bepaalt zelf de zwaarte van een wandeling op basis van de afstand die u wilt afleggen, het tempo en uw bepakking. Veel wandelaars lopen gedeelten van een LAW als dagwandeling of weekendwandeltochten. Slechts enkelen wandelen een LAW in één keer van begin tot eind. LAW’s zijn wit-rood gemarkeerd.

Het Floris V pad

Hollandse landschappen en een opfriscursus vaderlandse geschiedenis. Dat biedt het populaire Floris V-pad, dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. Bent u al eens in Kockengen geweest? Of in Oudewater? En wat was er ook alweer met Willemstad? Leuk detail is dat de helft van het Floris V-pad loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld.

Het 245 km lange Floris V-pad is het eerste deel van de internationale route die van Amsterdam via Bergen op Zoom en vanaf daar als GR12 naar Parijs voert.

Wandelvakantie bij Bovensluis

Plant u een wandelvakantie? Het Floris V-pad doet ook onze thuisbasis Willemstad aan. Bij camping Bovensluis kunt u terecht voor een hapje of drankje, maar ook voor een overnachting in een trekkershut aan het water.