Historie

Op de rand van Zeeland, Zuid Holland en Noord Brabant ligt Fort Bovensluis.
Fort Bovensluis maakt onderdeel uit van de Zuiderwaterlinie (een serie van defensieve werken die omgeven zijn door geïnundeerde gebieden).
In Nederland bleek het onder water laten lopen van gebieden (inundatie) een goede manier om de vijand tegen te houden. Hiertoe werden zelfs speciale waterstaattechnische werken gemaakt (bijvoorbeeld speciale inundatiesluizen).
Fort Bovensluis werd in 1861 en 1862 aangelegd om zo’n inundatiesluis (de Bovensluis) te beschermen. Daarnaast moest Fort Bovensluis de achterzijde van Fort Sabina dekken en de oostelijke toegang tot de vesting Willemstad afsluiten.

Vandaag de dag is Fort Bovensluis het centrale middelpunt van een prachtig recreatiepark.  Wij bieden u graag de kans om te overnachten op deze bijzondere locatie.
Wij zijn trotse gastheer van de Zuiderwaterlinie om u kennis te laten maken met de rijke historie van dit gebied. Als je de achtergrond kent, krijgt de toch al mooie omgeving nóg een extra dimensie. Heeft u al kennis gemaakt met het heldhaftige, waargebeurde verhaal van de sabotage van onze inundatiesluis?